Over ons

De impact die ons drijft

Onze missie is om impact software te maken die zo betaalbaar en laagdrempelig is dat alle sociale organisaties, projecten en initiatieven hun impact kunnen meten.

Sociale organisaties, projecten en initiatieven kunnen een enorme bijdrage zijn aan het oplossen van de sociale problemen van onze tijd. En er worden jaarlijks miljarden euro's geïnvesteerd in sociale organisaties, projecten en initiatieven via fondsen en subsidies. Om die positieve bijdrage zo groot mogelijk te laten zijn is het belangrijk dat de impact zo helder mogelijk in beeld wordt gebracht. Zo komen we erachter wat werkt en hoe we dat kunnen opschalen.

Om dat te realiseren is het cruciaal dat deze sociale organisaties, projecten en initiatieven hun impact meten en dat de fondsen en subsidies een beeld hebben van de impact van hun financieringen. Daarom biedt Deccos betaalbare en laagdrempelige impact software waarmee sociale organisaties, projecten en initiatieven hun impact kunnen meten en fondsen en subsidies de impact van hun financieringen kunnen monitoren.

samen creeeren we een betere wereld

Een stukje geschiedenis

Gijs van Beusekom

Deccos is eind 2022 opgericht door Gijs van Beusekom.

Voordat Gijs Deccos oprichtte, was hij 8 jaar lang directeur van een sociale organisatie in Groningen die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bood waar ze stappen richting een betaalde baan konden zetten. Eerst door samen met hun deelnemers ouderen te voorzien van een warme maaltijd en een activiteitenprogramma en later door samen met de deelnemers een intercultureel wijkrestaurant te runnen.

In het begin hoorde je er niemand over, maar in de loop van de tijd kwam uiteindelijk af en toe de vraag: "Wat is jullie impact?". Gijs had geen idee hoe hij deze vraag moest beantwoorden. Hij had al genoeg te doen en te weinig geld om iemand voor in te huren om het te laten uitzoeken. Uiteindelijk is voor de stichting nooit impact gemeten, maar de vraag bleef wel hangen.

Impact is inmiddels een heus modebegrip geworden en daarmee ook een beetje een containerbegrip. Als je impact vertaalt als de positieve verandering die je teweeg brengt op je doelgroep, dan is het eigenlijk heel simpel. En heel belangrijk om te weten/meten. Als sociale organisatie is je impact toch de reden dat je bestaat.

Als impact meten zo belangrijk is, waarom deed Gijs het dan niet? En waarom doen zoveel sociale organisaties het niet? Het antwoord is simpel: het is te duur en te ingewikkeld. En dat is precies waarom Gijs Deccos heeft opgericht. Gijs wil dat alle sociale organisaties, projecten en initiatieven hun impact kunnen meten. Daarom biedt Deccos impact software waarmee sociale organisaties, projecten en initiatieven op een betaalbare en laagdrempelige manier hun impact kunnen meten.